Zonnestralen vangen

Als we wandelen en de zon schijnt dan vangen we vaak zonnestralen. Het is mooi, bijzonder en lief. Het gaat als volgt… Je zoekt een fijn plekje uit in de zon. Je sluit even je ogen en vangt wat zonnestralen op je gezicht. Want hier word je blij van. Dan open je je hand en houd je hem omhoog in de lucht. Je vangt een zonnestraal door een vuist te maken. Houd je zonnestraal even vast en bedenk aan wie je hem wilt sturen. Open je hand en blaas je zonnestraal naar degene aan wie je dacht. Het maakt ons altijd blij.

Zonnestralen gevangen

We sturen zonnestralen aan mensen die we lief vinden, mensen die we missen, mensen die er één kunnen gebruiken, mensen die we dankbaar zijn, mensen van wie we blij worden, mensen die een zonnige dag kunnen gebruiken. Zoveel redenen om een zonnestraal te sturen.

Zonnestraaltje wegblazen

En heel soms pakken we een zonnestraal en stoppen we die in onze broek- of jaszak. Daar bewaren we hem goed. Voor een moment dat we zelf een zonnestraal kunnen gebruiken. Het kan gebeuren dat dit nog dezelfde dag is, misschien wel hetzelfde uur. Dan zeg ik; ‘weet je nog lievie, die zonnestraal in je broekzak, volgens mij kun je hem nu wel gebruiken’. Dat tovert altijd weer een glimlach op haar gezicht en op die van mij.

Zonnestraal wegblazen

No Comments

Leave a Comment