Zeg zon, lust jij ook een ijsje?

Zoals alleen kinderen dat kunnen bedenken. Omdat alles nog mogelijk is. Alles en nog meer.

We liggen op een picknickkleedje in de tuin. Het is warm. Echt warm. We liggen en we kletsen. Want zodra we nog meer bewegen hebben we het zo warm. ‘Zullen we straks een ijsje eten?’, vraag ik dochterlief. ‘Jaaaa!’, reageert ze enthousiast.

‘Het is zo warm… Zeg zon, lust jij ook een ijsje?’

Ze vraagt het de zon, die geeft helaas geen antwoord. ‘Stel dat de zon ja zou zeggen, hoe zou het ijsje dan bij de zon komen?’, vraag ik haar.  Het blijft even stil. Er wordt nagedacht. Net als ik wat wil zeggen, is ze me voor. ‘Dan pak ik een ladder en die zet ik tegen de zon’, zegt ze. Terwijl ze knikt ter bevestiging van dit goede plan. ‘Oh… En komt de zon dan naar beneden of klim jij dan omhoog?’, vraag ik. Ze kijkt me aan met een lichte frons. Het is een ‘dat snap je toch zelf ook wel gezicht’. Ik blijf stil en wacht toch op een antwoord. ‘Ik klim omhoog, de zon heeft toch geen benen!’. Ze legt extra nadruk op het woord benen.

zon-ijsje-brengen

Workshop illustreren met ecoline

De illustratie is met ecoline gemaakt. Wil je ook leren illustreren met ecoline, kijk dan voor workshops bij Sterrig. Dit zijn de workshops van 3 uur waarin we verschillende technieken ontdekken en uiteindelijk een illustratie maken. Ook zonder ervaring in tekenen kun je aanschuiven. We gaan lekker bezig onder genot van een hapje en een drankje. En iedereen verlaat het pand met een leuk resultaat. Daar heb ik alle vertrouwen in 😀

No Comments

Leave a Comment