Wandelen in Rotterdam

Ik vind het heerlijk om me onder te dompelen in de drukte van de stad. Een zee van keuzes wanneer ik ergens wil eten of koffie drinken. Leuke winkeltjes met hele andere producten dan de winkels bij mij thuis in de buurt. Het allerleukste vind ik nog wel om te zien hoe de kleine dame zich verwondert over alles wat ze ziet. De tram, de metro, al het verkeer (kijk mam, een file voor het stoplicht). Ook is me al snel duidelijk dat de stad zich leent als een echte speeltuin. Springend over de verschillende gekleurde tegels, rennend achter de duiven aan, klimmend op alle trappetjes voor de huizen, bloemen ruiken bij de marktkraampjes buiten, stiekem bloemen plukken uit de bloembakken op de straat. En zo kan ik nog even door gaan. Een goede dosis geduld, een flinke bak tijd en zo nu en dan even een stuk in de buggy maakt dat je toch nog aardig meters kunt maken in de stad. Zo gingen wij een dagje wandelen in Rotterdam.

Parkeren

We bezochten Rotterdam. We parkeren de auto vaak bij de P+R de Capelsebrug. Ben je wat later in de ochtend moet je wel een beetje geluk hebben om een plekje te vinden. Het parkeren is hier gratis wanneer je met het openbaar vervoer verder gaat. Is deze vol, laat je dan niet verleiden om in het gras te parkeren. Daar schrijven ze zonder pardon een bekeuring voor uit. De volgende P+R de Kralingse zoom. Daar betaal je 2 euro voor een dag, als je verder reist met het openbare vervoer.

De parkeerplekken zijn wat aan de krappe kant wanneer je een lange auto met een grote draaicirkel hebt. Al mopperend reed ik al twee plekken voorbij… Totdat ik zo’n zelfde slagschip uit een parkeerplek zag rijden. Als jij daarin hebt gepast, pas ik daar ook in, was mijn logica. Met een beetje aanmoediging vanaf de achterbank, hup mama, stond de auto er na heel wat steekwerk redelijk recht in.

Wandeling door de oude havens

Wij stapten in de metro richting Schiedam en stapten uit bij de halte Blaak. Dan ben je direct bij de markthal. We gingen eerst voor een lekker bakkie koffie met nog lekkerdere taartjes. Het lekkere weer nodigde ons uit om de stad wandelend te gaan bekijken. Vanaf de markthal hebben we de bordjes oude haven gevolgd. Zo kom je bij de Leuvehaven waar verschillende oude schepen, kranen en zelfs een vuurtoren te bezichtigen zijn. Dit is onderdeel van het Maritiem museum. Je mag gratis rondwandelen op de kades en steigers. Je kunt de boten ook van binnen bekijken, maar dan heb je een entree bewijs van het museum nodig. Het is uitdagend genoeg voor een kleine meid van 2 om op de kade rond te wandelen. Genoeg te zien en aan het einde van ons rondje, het kan ook zomaar eens het startpunt voor een ander zijn, kom je bij een speeltuintje in de vorm van een boot.

Met lekker weer is het een fijne wandeling en kun je vanaf daar ook zo weer verder de winkelstraten in lopen, bijvoorbeeld richting de witte de withstraat.Als je voor de kinderen op zoek bent naar een uitje tussen het winkelen door is het op deze manier ideaal.

20150227_12010720150227_121839 20150227_122132 20150227_131146 zonsondergang

No Comments

Leave a Comment