Trouble in pink paradise

Romtommmtommmtommm…. Stilte. Romtommmtommmtommm… Stilte. Romtommmmmmtommmmmm. Stilte. Klik. Stilte. Klik. Stilte.

Dit is een niet startend kever autootje. Gelieve de romtomtom woorden zeer traag te lezen. Want dit is een niet startend kever autootje wat net niet genoeg energietjes heeft om de motor rond te laten draaien. Het klinkt anders wanneer er geen benzine meer inzit. Want dan je hoor de kracht in het starten, klinkt meer als rentumtumtumtum. Stilte. Ruikt het dan ook nog eens overmatig naar benzine, dan heb je het motortje laten verzuipen.

Na al die jaren het kever autootje rijden krijg je ervaring. Zo weet ik ook het verschil tussen blauwe rook en witte rook. Beide rookwolken ruiken ook echt anders, de één wat zoetig en de ander meer branderig. Blauwe rook heb ik zelfs eens in de auto mogen bewonderen. Geen aanrader en het betekent weinig goeds. De blauwe rookpluimen staan vaak voor olie trouble in pink paradise.

Vandaag hadden we een lege accu. Als de auto aangeduwd wordt vind ik dat altijd een beetje spannend. Een soort van ‘kan ik dat wel’ gevoel. Terwijl het niets meer is dan sturen en de koppeling in zijn twee laten op komen.

Heel zachtjes hoor je dan van achter het geluid komen. Rom… tom… tomm. Hij sputtert nog een beetje tegen. Voorzichtig een beetje gas erbij en dan voel je dat hij gaat.

JIHAAAAAAAA!

Jup. Dat gil ik zo’n 9 van de 10 keer als dit gebeurd. En geloof me, we hebben een verleden het kever autootje en ik. Dit was echt niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer. Het kleine zijraampje staat open. En als ik er naar kijk zie ik dat er iemand naast ons fietst. Bij wie ik zeer waarschijnlijk net heel hard in zijn oor schreeuwde. Ik kijk lief en glimlach. Als ik in mijn achteruitkijkspiegel kijk zie ik hem met een glimlach, nee schuddend, zijn hand naar me opsteken. Ik zwaai vrolijk terug en geef nog wat extra gas. Daaaag!

No Comments

Leave a Comment