To do list diy

Lijstjes, ik schreef er al eens eerder over. Ik kan een eindeloze stroom met klusjes bedenken. Ik kan het zelfs opdelen in categorieën en dan nog steeds bladzijde vullende lijstjes maken. Zonder me er druk om te maken. Het lucht altijd wel op. Alle klusjes van me af schrijven. Net als die eindeloze stroom ideeën in mijn hoofd. Als ik dan een idee heb uitgewerkt ontstaat er voor een kleine poos ruimte in mijn hoofd. Om even trots te kijken naar het resultaat en dan sla ik die bladzijde om en is het next.

Nu komt de grootste grap van alles. Ondertussen ben ik een tikkeltje lui. Een beetje laks. Er gebeurd alleen wat met de lijstjes als het tijd is voor actie. Soms heb ik zo’n dag en dan knal ik er heel hard door heen. Om wat meer een stok achter de deur te hebben maakte ik een to do list. Een vrolijke. Leuk om naar te kijken. Dat je blij wordt wanneer je naar klusjes kijkt. Heel bewust maakte ik er een weekplanner van met ruimte voor 9 klusjes. Geen ruimte voor een eindeloze lijst.

Vorig jaar gemaakt. Slechts twee maanden echt actief gebruikt. Daarna was de to do list vooral een vrolijke aanblik op mijn koelkast deur. Totdat dit weekend er weer eens iemand naar de lijst stond te staren. Er hingen nog steeds twee klusjes op. Die hingen daar al een jaar. Dat benoemde ik schouderophalend. De dag erna keek ik weer naar bij het openen van de koelkast. Tijd om de to do list opnieuw leven in te blazen. Tijd voor nieuwe klusjes.

En voor iedere oplettende kijker/ lezer die zag dat ik what verkeerd heb geschreven. Zoals je with schrijft, maar dan als wath dus. Goed gezien! Ik heb er denk ik wel een half jaar tegen aangekeken zonder het te zien. Totdat iemand me er op wees. Maar ach… Daar ga ik echt niet opnieuw voor beginnen. De perfectionist in mij is op vakantie 😉

DIY: to do list

Wil je zelf ook zo’n vrolijke to do list? Dan is het tijd om aan de slag te gaan!

  • Washi tape
  • 2 vellen a3 of 1 vel a2
  • Fineliners in kleur of zwart
  • Stempels eventueel
  • Post-its

20150714_191050

Plak de 2 vellen a3 aan elkaar zodat het 1 groot vel wordt. Je plakt ze horizontaal aan elkaar vast. Gebruik een post-it om losjes een vierkant om het briefje heen te trekken. Begin rechts onderin en werk naar boven toe, vier vakjes boven elkaar. Verdeel de vakjes goed over de volledige lengte. Je hebt straks nog ruimte nodig voor de sierrand. Ga verder met de onderste rij om daar twee vakjes naast te zetten. Nu maak je het af door nog vier vakjes toe te voegen zodat je er uiteindelijk 9 voor de to do’s hebt en 1 om aan te geven binnen wat voor tijdspad je de todo’s klaar wilt hebben.

Nu maak je uit de losse hand een vierkant om het vierkant heen. Niet te veel ruimte er tussen. Want deze lijn gaan we gebruiken voor de sierrand. Teken aan de lijn vast de bolletjes die je in kleurt. Zet in de 9 vakjes een stempel of teken een vrolijk figuurtje. Gewoon voor de aardigheid 🙂

20150714_191127

Kies een lettertype uit wat je leuk vind om te schrijven en schrijf in de ruimte die je links over hebt met grote letters: what to do of met vraagteken what to do?. Wat je leuk vindt. En besluit of je de klusjes deze week, deze maand, dit jaar 😉 klaar wilt hebben. Dit schrijf je dan op een post-it en plak je in het vakje helemaal rechts bovenaan.

20150714_191106

Nu zoek je een plek waar je deze vrolijke to do list wilt ophangen. Neem alvast een leuke rol washi tape mee. Nu plak je de to do list direct op waar je hem hebben wilt. Als je gelijk actief van start wil, vul je als laatste stap de vakjes met post-its met klusjes daarop.

Posted in DIY and tagged , , , , , , , .

2 Reacties

Geef een reactie