Soul inn, slapen in delft

Het jaar 2015 is voor mij het jaar van de opleidingen. Ik start mijn eigen bedrijf Sterrig en doe voor verschillende diensten opleidingen. Zo doe ik de opleiding tot creatief kindercoach, AMT-kindertrainer, kinderyogadocent en massagecoach. Ik vlieg het hele land door voor de verschillende opleidingsdagen en weekenden. Ik begin eindelijk een beetje door te krijgen hoe de Nederlandse wegenkaart eruit ziet. Een van mijn opleidingen is in Pijnacker. Deze opleidingsdagen vallen altijd gezamenlijk in een weekend. Van vrijdag op zaterdag. Ik besluit hier niet voor op en neer te rijden en zoek een overnachting in de buurt.

De allereerste keer vertrek ik met een kriebel in mijn buik. Ik kom tot de conclusie dat ik dit nog niet eerder heb gedaan. Alleen op pad. Reizen deed ik altijd met iemand samen. Dat betekent ook dat je alleen gaat eten zegt mijn man de avond van te voren. Ik frons en denk aan hoe dat zal zijn. Uit eten staat bij mij ook altijd in het teken van gezelligheid. Hoe zal ik het vinden om vanavond alleen door een stad te struinen, alleen een restaurantje uit te zoeken, alleen aan een tafeltje te zitten, alleen in een bed&breakfast te slapen.

Als mijn opleidingsdag erop zit is het tijd om naar Delft te rijden. Mijn B&B heet Soul Inn en schijnt redelijk tegen het oude centrum van Delft aan te liggen. Mijn verouderde Tomtom is het niet eens met alle wegomleidingen in het centrum van Delft. Ik rijdt kriskras door wijken met één richtingsverkeer, besluit één van de smalle wegen heel snel te doorsteken tegen de richting in. En ineens wanneer ik het niet verwacht, zie ik een bord met Soul Inn. De B&B heeft een parkeerplaats voor de deur en ik rijd de auto helemaal naar voren. De parkeerplaats heeft diepte zodat er meerdere auto’s achter elkaar kunnen staan. Binnen bij de balie kun je een briefje achter laten waarop je de tijd van vertrek neer zet, zodat de klanten elkaar niet in de weg zitten met uitrijden. Handig!

Ik bel aan en heb het eerste contact via een intercom. Er wordt mij uitgelegd waar alles ligt en hoe ik bij mijn kamer kom. Niet veel later plof ik neer in mijn oranje kamer. Alles is oranje. De B&B is in retro stijl. Ik heb een douche op mijn kamer en om de hoek van mijn deur zit de wc op de gang. Ik gooi mijn spullen op het ene bed en bestempel het andere bed als mijn slaapbed. Dan vertrek ik naar beneden. Daar is een woonkamer met een bank, tv, boeken en tijdschriften. Even verder op is een ruimte met meerdere tafels, daar is morgen ochtend ook het ontbijt. Bij binnenkomst was mijn oog gevallen op een koffiezetapparaat die er uit zag alsof hij lekkere bakjes koffie kon maken. En nu wilde ik dat wel eens uittesten. Met een tijdschriftje en een lekker dampend bakkie plof ik neer.

oranje-kamer

In het donker loop ik door de smalle straatjes van Delft. Onderweg naar het oude centrum. Het is maar een klein stukje lopen. Ik passeer de oude kerk en niet veel later de nieuwe kerk. Ik dwaal door een grote Dille & Kamille. Weer buiten zie ik daarnaast een klein restaurantje. Ik kijk op de kaart en het ziet er goed uit. Eenmaal binnen krijg ik een klein tafeltje toegewezen. Ik bestel wat te drinken en vraag of een broodplankje voor 1 persoon ook tot de mogelijkheden hoort. Niet veel later komt mijn broodplankje, met een heel mooi rond brood erop. De kok vond het zonde om het aan te snijden. Eet wat je op kunt en de rest mag je lekker meenemen zegt ze met een grote lach. Ik eet niet wat ik op kan, want er moet ook nog wat ruimte over blijven voor mijn hoofdgerecht. Ik zit daar in alle rust. Lees opnieuw een tijdschrift, knabbel van mijn brood. Eet mijn hoofdgerecht in stilte. Naast mij is een grote tafel waar allemaal vers gebakken taarten op staan uitgestald. Ik heb ze allemaal bekeken en ze zien er heerlijk uit. Alleen past het echt niet meer in mijn buik. Jammer!

jiska

Wanneer ik weer door de straten van Delft zwerf, zonder echt te beseffen waar ik ben, de weg terug vindend naar Soul Inn… Besef ik me dat ik het heerlijk vind om zo alleen op pad te gaan. Dat ik er energie van krijg. De rust om alles in mijn eigen tempo te doen. Alleen is er één gemis. Ik merk nu al dat ik denk, we moeten echt een keer terug gaan! Ik wil graag delen wat ik meemaak, ik wil het graag samen beleven. Ik wil dat hij en mijn kleine zij ook deze ervaring kunnen op doen. Deze te gekke B&B ontdekken, dit heerlijke eten kunnen proeven en met mij door de straten van Delft kunnen zwerven.

Al skypend klets ik enthousiast hem de oren van zijn kop en beloof ik dat we echt nog eens samen terug gaan. Echt!

No Comments

Leave a Comment