Shin splints met zooltjes

De conclusie van de sportarts… Shin splints door overpronatie. Het advies van de sportarts luide… Bel een podoloog en laat steunzolen maken. Een afspraak bij de podoloog wordt vergoed, mijn steunzolen niet. Want ik heb net mijn pakket van de zorgverzekering omlaag geschroefd. Ha! Goede timing 😉 Sinds het advies ben ik eens om me heen gaan vragen. Sprak ik mensen met shin splint ervaring. Met podoloog ervaring. Met slechte hardloopschoenen ervaring. Ik kreeg adviezen en tips. En besloot met één daarvan verder te gaan naar de schoenmaker om de hoek.

Onze schoenmaker is zelf ook een fanatiek hardloper. We hadden een ach en wee moment over hoe vervelend het is als je het hardlopen moet missen. Hij bekeek mijn hardloopschoen en liet ze in zijn handen rond draaien. Haalde mijn zolen eruit en liep al pratend over verschillende soorten zolen naar achteren. Niet lang daarna liet hij me zolen zien. Deze zolen werden veel in de hardloopwinkels verkocht en zorgden voor extra steun daar waar ik het nodig had. Hij liet me het verschil voelen en noemde de prijs. Voor twintig euro wilde ik dit wel proberen. Het zal wel even wennen zijn en denk erom rustig aan jij. Rustig tempo, weinig km’s, zachte ondergrond en vooral niet doorlopen omdat je denkt dat het nog wel kan. Opbouwen in rust, riep hij me nog na toen ik met mijn schoenen in mijn ene hand en mijn oude zooltjes in de andere hand naar buiten liep.

Gister, het zonnetje scheen en deed zijn best. Je voelt de eerste warmte en je ruikt voorjaar. En je raadt het al, ik stond te trappelen om een rondje te hardlopen. Ik vertrok op de mountainbike naar het bos. Had ik direct een warming-up. Ik liep wat kleine stukjes, hupste een beetje en strekte een beetje. Ik ging los. Alsof er ergens een start pistool gaat. Paf en ze is weg. Gelukkig betrapte ik mezelf hierop en verlaagde ik het tempo. Gaandeweg besloot ik nog meer rust in te bouwen en voor een interval te gaan. 2 min hardlopen, 30 sec wandelen, 2 min hardlopen, 30 sec wandelen, 2 min hardlopen en 1 minuut wandelen. Ietsiepietse meer dan 1 km. Daarna nog even uitgebreid gerekt en gestrekt. En met een tevreden zucht stond ik nog even van de zon te genieten. Als een verslaafde die haar shot heeft gehad, alhoewel ik dit niet naar zekerheid kan beamen.

20150214_161211

No Comments

Leave a Comment