Oude blikken vazen

Zeg lief, ik heb een beetje té veel bloemen gekocht… Hoe kun je nu te veel bloemen kopen, denk ik. Bloemen, daar heb je toch nooit te veel van? roep ik terug. Wel als je niet genoeg vazen hebt, is zijn antwoord.

Ai… Dat is ook zo. Dit jaar liet ik mijn grote Blond Amsterdam bloemenvaas vallen. Gelukkig deed ik het zelf. Kon ik niet kwaad worden op een ander. En mezelf had ik snel vergeven. Er zijn ergere dingen, herhaalde ik een tijdje. Daarna ging de dag gewoon verder. Ik probeer dit jaar ook op te ruimen en had besloten dat ik een vazenoverschot had… Dus bracht ik een stel weg naar de kringloop. Nu heb ik een tekort. Of een te veel bloemen 😉 De bloemen hebben vannacht overnacht in een emmertje. Ik had simpelweg geen betere ideeën. Tot vanochtend. Ik liep door de keuken en zag daar de beschuitbussen van de fabeltjeskrant. Perfect! Nu heb ik de vazen opgeruimd en ineens de neiging om naar de kringloop te rennen voor meer oude blikken. Hoe leuk zou het zijn als je verschillende hoogtes hebt, voor een speels effect.

20150717_105158

Oude blikken diy

  • oude blikken
  • glazen potten
  • afwasmiddel

Maak de blikken goed schoon met afwasmiddel. Laat er een tijdje water in staan om te zien of ze waterdicht zijn. Zijn ze dit niet zoek dan glazen potten of flessen die goed in het blik passen. Zet de bloemen in het blik of in de glazen pot en vervolgens in het blik. Zoek een mooi plekje uit in huis om ze neer te zetten.

20150717_114613

 

No Comments

Leave a Comment