Liefdevolle post verdient een speciale enveloppe

Vrolijke of liefdevolle post verdient een kleurrijk of opvallende enveloppe. Of als je toch liefde wilde versturen voor Valentijnsdag en je hebt geen mal om enveloppen te maken. Dan kun je de enveloppen eenvoudig zelf maken. Misschien niet zo perfect of niet zo strak als met een mal. Zeker niet minder kleurrijk of opvallend. En mocht je een pietje precies zijn kun je natuurlijk alles met een liniaal haarfijn uitmeten. Dan krijg je alsnog een perfecte enveloppe.

Ik ben meer uit de losse hand materiaal. Dat betekent direct dat geen enkele enveloppe precies hetzelfde is. Wat ook mooi laat zien dat het handwerk is 😉 Altijd fijn om wanneer iets niet perfect is geworden, jezelf te belonen met het compliment dat het toch prachtig handwerk is.

Enveloppen maken

  • Lijm
  • Schaar
  • Mooi stevig papier
  • Evt potlood of pen

Voor papier ga ik vaak naar de kringloop en kijk of ik versleten boeken of tijdschriften kan vinden met dik papier. Ook kom je in winkels wel eens een catalogus tegen met mooi dik papier wat zich heel goed leent voor enveloppen.

20150210_104831Scheur een bladzijde uit je tijdschrift op pak een mooi stuk rechthoekig papier.

20150210_105005Vouw het papier dubbel en houd een brede rand aan de bovenkant over.

20150210_105119Vouw de rand vervolgens dubbel. Nu heb je grofweg al een enveloppe vorm.

20150210_105247Vouw het weer open en knip aan de buitenkant van de onderste flap een rand eraf. Gebruik de afgeknipte rand om aan de andere buitenkant te kunnen bepalen hoe breed je daar de rand af gaat knippen. Dan is het ongeveer gelijk. Of meet het met potlood en liniaal uit en zet een lijn voordat je gaat knippen.

20150210_105445Vouw de onderkant weer omhoog. Nu gaan we de flapjes knippen met een ronding. Begin met een zijkant. Knip vanaf de onderste hoek schuin omhoog. Ga naar de bovenste hoek en knip schuin naar beneden. Dan zet de schaar direct koers naar de bovenste flap en knip schuin omhoog met een ronding. Dit ritueel herhaal je aan de ander kant. Ook hier, als je van precies houdt teken het dan eerst uit. Plak de zij flappen dicht met lijm. De bovenste flap blijft natuurlijk open tot je de enveloppe gevuld hebt.

20150210_110123Klaar is je enveloppe. Zelf gebruik ik altijd een adressticker of ik plak even een stukje papier op de enveloppe waar je het adres schrijft. Wel handig dat het voor de postbode een beetje leesbaar blijft. De achterkant van de enveloppe plak ik altijd dicht met washi tape. Enveloppe vullen, postzegel erop en hup naar de brievenbus.

No Comments

Leave a Comment