Hoe je liefde de wereld in stuurt

Er dwarrelen hartjes in de lucht. Over een aantal dagen is het Valentijn en je bent precies op tijd om er nog werk van te maken. Wie in jou leven verdient er liefde? Wie kan net dat beetje extra gebruiken? Wie was er afgelopen jaar voor jou? Wie tovert een glimlach op jou gezicht? Al iemand in gedachten? Mooi, dan kunnen we beginnen.

Valentijn is bij uitstek de tijd om liefde te versturen per post. Liefde versturen is een speciale klus wat voor een ieder behapbaar moet kunnen zijn. Je kunt het zo gek of zo makkelijk maken als je zelf wilt. Om jullie wat inspiratie mee te geven ga ik een aantal ideeën opperen.

Ben je creatief met woorden? Vullen ze zonder te denken jou papier? Klim dan weer eens ouderwets in de pen en schrijf jou speciale persoon eens een brief. Niets liefdevoller dan een handgeschreven brief. Met aandacht geschreven, zonder gekras. Het idee dat iemand eerste tientallen proppen heeft verworpen om tot deze ene speciale brief te komen. Dat doet je hart toch sneller kloppen?

Het is met wat simpel knip en plakwerk mogelijk om je eigen enveloppe om de brief heen te maken. Men neme een houten malletje, trekt deze om met een potloden lijntje, knipt uit en plakt deze in mekander. Niet meer en niet minder. Dat staat natuurlijk prachtig om een handgeschreven brief.

Zie je dat schrijven nu niet zo zitten. Dan is het ook mogelijk om jou enveloppe met liefde te vullen. Dit kan op verschillende manieren. Vorig jaar, een aantal dagen voor valentijn, nestelde ik me op de bank met een grote stapel papier met vrolijke patroontjes. Laptop binnen mijn gezichtsveld en daarop een filmpje met vouwinstructies. Zo vouwde ik tientallen hartjes en vulde hiermee mijn envelopjes.

Zie je dat vouwen niet zitten? Zowel niet van de envloppe of van de hartjes? Dan kun je natuurlijk ook enveloppen kopen en deze vullen met een liefdevol theetje. Of harten ballonnetjes of ballonnetjes met hartjes. Hartjes confetti of hartjes chocolade. Een mooie kaart met wat handgeschreven liefde. Is dit alles niets voor jou? Denk dan op Valentijn in ieder geval even aan de personen om wie je geeft en laat hen dit blijken. Met gemak via de whatsapp of in real live met een dikke knuffel. Love is all around you, come on and let is show <3

(Mocht dat liedje nu in je hoofd zitten, dan spijt me dat…)

20150208_222752

No Comments

Leave a Comment