Het derde servies in Rotterdam

Ik ben dol op servies. Een hele periode heb ik actief gespaard. Totdat… Mijn kastjes vol waren. Zelf heb ik servies van Blond Amsterdam, Pip Studio, Babette, Oilily en de Puhlmann 4 seizoenen bordjes. Ik heb een zwak voor theepotten en drink iedere dag thee uit een andere pot. Ik heb zelfs een speciale theepotten kast. Oud servies vind ik ook mooi. Met lieve bloementjes of mooie tekeningen. Maar je kunt nu eenmaal niet alles sparen.

De winkel, het derde servies

20150404_163308

Op een dag wandelden we weer eens door Rotterdam. Onderweg om te gaan lunchen bij Buiten Deli & Lunch. Toen mijn oog viel op een servies winkel, het derde servies. Ik was in gezelschap van mannen en een vrolijk springende dochter. Wat dit bezoek niet heel ideaal maakte. Toch gingen we met zijn allen naar binnen. Al snel trilden de stapels met borden en kopjes. Alhoewel ik tegen dochterlief had gezegd, niet huppelen hoor, stond ik nog maar net verliefd te gluren naar een theepot en er werd al gehuppeld.

Voor de servies liefhebber en met name degene met liefde voor het oude servies, is dit een walhalla. Ongelofelijk. Overal waar je kijkt staat het servies opgestapeld. Je kunt het online bestellen en op laten sturen of afhalen. Of lekker neuzen. Mocht je nog op zoek zijn naar dat ene ontbrekende bordje, of dat setje kopjes, dit is je adres. En zelfs wanneer je oud servies wil huren is dit mogelijk. Alle servies liefhebbers dit plekje mag je niet missen.

En als het mooi weer is kun je natuurlijk altijd verder wandelen in Rotterdam.

No Comments

Leave a Comment