Herfst, je komt er aan!

Afgelopen weekend probeerde ik het te negeren. Ik heb altijd een beetje moeite met de overgang. Afscheid nemen van de warme zomerdagen, mijn slippers, het zonder jas naar buiten gaan… Het wil nog helemaal niet zeggen dat het gedaan is voor dit jaar. Toch is het voor mijn gevoel vanaf deze week herfst. Ineens valt me op dat de helikoptertjes verkleuren. Bijna klaar zijn voor hun vlucht naar beneden. Net als dat het bladerdek van de bomen andere kleuren beginnen aan te nemen. Deze week liep ik in het zonnetje en waaide de frisse wind door mijn haren. De wind, die wordt kouder en de zon al minder krachtig. Het is ook lampje aan – lampje uit weer. De wolkendekken snellen voorbij en maken het ineens donker in huis, waarna de lucht weer opklaart en ik de lamp weer uit kan doen.

Klein geluk in de herfst

Ik weet dat ik ook ontzettend kan genieten van de herfst. Eerst door de overgang heen. En dat betekent dat ik mezelf verwen met kleine herfstcadeautjes. Overdag als het buiten toch wat donker is door de regen of de wolken steek ik gezellig de kaarsjes aan. Ik haal houtjes uit het houthok en leg ze vast in de mand. ’s Avonds roep ik vanaf de bank, het is koud in huis (hint,hint)… En als de hint niet opgepakt wordt, vraag ik met een lief gezicht… Mag de houtkachel aan? Van achter mijn boek werp ik een blik in de vlammetjes. En om mee af te sluiten… Het bad seizoen is officieel geopend deze week. Dobberen met een goed boek en een wijntje, terwijl de regen tegen de ramen slaat en de wind om het huis heen raast. Ieder seizoen brengt wat moois met zich mee.

happines-bad

Jonathan Jeremiah – Happiness

De inspiratie voor de illustratie komt uit het nummer Happiness van Jonathan Jeremiah. En mocht je dit nummer niet kennen, luister er dan maar eens naar.

No Comments

Leave a Comment