Gun jezelf 3 minuten tijd

Gun jezelf een pauze van 3 minuten. Deze poster heeft tijden bij mij aan de muur gehangen. Altijd keek ik er naar en grinnikte ik een beetje. Nooit deed ik het.

Ik zit aan tafel tussen verschillende mappen vol met theoretische informatie over yoga en mindfulness. Lege mokken en glazen om me heen. Huiswerk marathon it is. Als ik weer helemaal bij ben met het lezen van de mindfulness training klap ik die map dicht en de yoga map open. Ik werp een blik op de muur en kijk naar de poster. Zal ik het doen? Ik gun mezelf die drie minuten om even naar buiten te staren, weg te dromen en even niks te hoeven. Ik staar naar de boom in de kerktuin, met zijn kale takken. Ik staar zo’n 30 seconden. Juist nu ik lekker weg mag dromen, zijn mijn dromen ineens weg. Kan ik even niet bij mijn ideeën, die me zo afleiden tijdens het leeswerk. En zit ik daar wat onwennig, schouder ophalend, ongemakkelijk wordend te wachten tot de drie minuten omgaan.

3 minuten, waar hebben we het over? Als ik nog drie minuten heb om de deur uit te komen, dan heb ik dikke stress. Nu ik mezelf 3 minuten gun, zit ik te wachten tot ze om zijn. Terwijl gunnen toch juist iets fijns is? Ik sla mijn map open en besluit dat de drie minuten om zijn. De volgende keer geef ik mezelf wel een koffiepauze van 3 minuten. Dan gun ik mezelf een lekker bakkie en neem ik daar de tijd voor. In plaats van zo in de theorie verdwenen te zijn dat de koffie koud staat te worden. De koffie vervolgens in één teug naar binnen gieten want dan is die tenminste nog lauw…

Gunnen jullie jezelf wel eens 3 minuten pauze? En probeer het anders eens en dan ben ik benieuwd hoe het jullie afgaat. Laat het me vooral weten 😀

2 Comments

 • ina 28 maart 2015 at 18:31

  Hey Jiska,
  Ja ik gun mezelf dat wel eens…..maar eigenlijk niet vaak genoeg. Opeens besef ik dan dat ik dit echt nodig heb: dan doe ik t. Of….soms ook langer met een body scan, meditatie of yoga.
  Genieten van het moment: zouden we dit als mensheid verleren….hoop t niet. Ik ga er voor: 1,2,3……sssst.

  • Jiska 29 maart 2015 at 05:57

   Ha Ina, dat herken ik helemaal doen als het echt nodig is en inderdaad tijdens meditatie, bodyscan of yoga. Ik kan wel bewust genieten van momenten waar ik van wil genieten. Als ik dan in huis aan het werk ben met van alles en nog wat dan vergeet ik te genieten van wat ik doe en ben ik druk, druk, druk en ga ik door, door, door… Ik ga even tijd nemen voor mijn bakkie koffie: 1,2,3… ssssttt 😀

Leave a Comment