Gewoon doen, ook als het regent

Brrr… Wat is het koud. Bah! Het regent. Wat waait het toch hard. Wat is de wind toch koud… Ergens vergat hoe leuk het kan zijn om compleet nat te regenen, om koud te worden en de wind door je haren te laten waaien. Ergens vergat ik dat je gewoon moet doen. De fiets moet pakken en tegen de wind in moeten ploegen. Met rode wangen en verwaaide haren thuis komen. Of door het bos wandelen terwijl het regent… Ergens vergeet ik mijn ‘gewoon doen’ motto toe te passen…

bos

Zachte druppen op het bladerdek van de bomen. Af een toe een drup die ons bereikt, op mijn haar, op mijn wang, op mijn neus. Grinnikend veeg ik hem weg. Geen tijd voor druppels. Wij rennen door de blaadjes, dansen op het mos, wandelen zingend door het bos. Zachte druppels worden harde druppels, enkele druppels worden er vele. Het regent, het regent en wij worden nat! Zingen we keihard. Onze stem galmt door het bos. Verder stilte, niemand te zien. Voor ons strekken zich grote plassen uit. Ik ren er op af en spring er met een grote plons in. Spetters vliegen me om de oren. De kleine meid kijkt me met grote ogen aan. Houdt haar hoofd scheef, denkt even na… En komt er dan ook aan rennen. We springen, we stampen en de modderspetters vliegen in het rond. De regen komt in stralen naar beneden. Losse druppen zijn niet langer te onderscheiden. Langzaam voel ik de verschillende lagen kleding nat worden. Wij zingen en springen en gieren het uit van de lach. Dan til ik het hummeltje hoog in de lucht en zet haar op mijn schouders. Kleine handjes frummelen zich in mijn nek, om ze op te warmen. Met grote passen, zoals alleen mama die kan maken, snel ik me naar de auto. In de auto zitten twee verzopen katjes. De ramen beslaan direct. Het kevertje laat zich starten en de motor pruttelt lekker. Alleen zien we niets dan een witte natte waas op de ramen. Een trek aan een knop laat met een ratelend geluid de ventilator starten. En we wachten. Ik poets een kijk gaatje op haar raampje en we kijken samen naar de dikke druppels die in de plassen vallen. Dan als het grote raam ons weer zicht geeft, tuffen wij lekker naar huis. Waar we het bad laten volstromen en samen lekker verder plonsen.

Dansen op het mos

op de brug

stampen in de plas

dolle pret

lekker knuffelen

Gewoon doen, ook als het regent.

No Comments

Leave a Comment