Een theeleut met een overschot aan thee aanslag

Ik heb nog steeds enige twijfel over dit bericht. Het is alleen een fantastische tip. Die wil ik alle theeleuten niet onthouden. Toch vind ik het een beetje moeke achtig om een schoonmaak tip met jullie te delen. Het is bijna een vraag-het-aan-oma categorie. Het is vandaag wel een beetje een huismussen dag. Zo met al die regenbuien. Ik denk dat je in dat opzicht beter een najaarsschoonmaak kunt doen. Want als het dan zo’n hele dag regent, dan leent het zich er voor om lekker knus in huis bezig te zijn. Met een goede mok thee natuurlijk. Daar gaan we dan. Ik ga met jullie een schoonmaaktip delen. Nu lijkt het misschien dat ik een schoonmaak wonder ben in huis. Dat mijn huis altijd tip-top is, zoals bij mevr. Helderder 😉 Niets is minder waar. Vaak is het een vrolijke chaos met rommeltjes. Ik houd dan ook helemaal niet van schoonmaken, ik houd wel van dit soort slimme tips 😀

Thee aanslag verwijderen

Thee aanslag in je mok. Het is onoverkomelijk. Het gebeurt je gewoon. Vooral als je zoals ik met regelmaat een mok thee laat staan waar nog wat in zit. Dan komt er zo’n prachtige rand in je mok. Nu is er een allerslimst trucje hoe je met gemak de thee aanslag zo uit je mok veegt… Lang leve de luierdoekjes! Je pakt een luierdoekje en veegt hiermee de thee aanslag uit je mok. Bij de heftige aanslag, moet je wat harder boenen. Ik heb nog niet meegemaakt dat het er niet uit ging. Ik heb een behoorlijke voorraad mokken. Als de vaatwasser nog net niet helemaal vol is pak ik wel eens wat mokken uit de kast, veeg ik de thee aanslag eruit en dan gaan ze een rondje mee in de vaatwasser. Hoera! Zo simpel kan het zijn.

 

No Comments

Leave a Comment