Een klein gebaar met een groots effect

Frankrijk, Les Becs plage.

Ik lig op het strand. Het zand is al heerlijk opgewarmd door de zon. Daar waar ik vanochtend in alle vroegte nog de rillingen kreeg van dit zelfde zand, nestel ik me er nu lekker in. Mijn dochter zit naast me lekker te spelen met zand en steentjes. Ik heb alle tijd om de bladzijden van mijn boek te verslinden. Ik merk dat ik me steeds meer van de omgeving afsluit en me helemaal in het verhaal bevindt. Totdat ik een klein warm handje op mijn been voel landen. Ik leg mijn boek in het zand en trek mezelf voorzichtig omhoog. Dit wil ik niet verstoren. Daar zit mijn meisje naar de zee te staren met haar kleine lieve handje op mijn been.

P1120032

Soms kan een klein gebaar zoveel indruk maken. Dat ik overspoeld wordt met liefde. Mijn hart sneller gaat kloppen. Ik glimlach van oor tot oor hebt. Ik trots ben en het allerliefste wil ik het moment aangrijpen om haar helemaal plat te knuffelen. Toch doe ik dat niet. Dan zou het moment voorbij zijn. Ik blijf in stilte genieten en aanschouw een klein gebaar wat een groots effect heeft.

2 Comments

  • ina 1 mei 2015 at 08:00

    Wauw wat mooi beschreven, zo waardevol hè dit genieten van de grote (kleine) dingen! X

    • Jiska 1 mei 2015 at 09:21

      Ja ontzettend waardevol, niet vergeten op te merken al het kleine en mooie om je heen 😀

Leave a Comment