De tulpenroute én de pluktuin

Tulpenroute

De tulpenroute, men komt er voor uit stad en land en rijdt met zijn allen een rondje door de polder. Het blijft dan ook een magisch gezicht. Al die velden die in de mooiste kleuren gevuld zijn met tulpen. Gezien we dichtbij de polder wonen is het uitje voor ons ieder jaar vaste prik. We rijden nooit de volledige route. Vorig jaar hebben we het geprobeerd. Het is best een afstand en met het stoppen en foto’s maken ben je zo behoorlijk lang onderweg. Wat natuurlijk reuze gezellig is. Alleen onze kleine dame werd er iets minder vrolijk van. Dit jaar besluiten we van te voren al dat we op de bonnefooi gaan genieten van de vrolijk gekleurde velden. We rijden dan ook tegen de route in, missen alle borden en zijn op den duur alle velden met tulpen kwijt. Minder plezier hadden we er niet van. De tulpen worden op dit moment al gekopt. Mocht je nog een blik willen werpen, dan moet je er deze week bij zijn. Officieel houdt het 5 mei op. Waarschijnlijk houden ze het einde van de week aan omdat het seizoen later is gestart. Heb ik me laten vertellen op de bloemenvelden.

IMG_4194De tulpenroute leent zich er natuurlijk goed voor om met ons kevertje te gaan.

IMG_4202

And we love pink!!!

Tulpenpluktuin

Waar we allemaal vrolijk van worden is de pluktuin. Met een emmer loop je het veld in en pluk je zelf de tulpen. Je betaald 0,25 cent per tulp of je betaald voor een arrangement €5,50 en dan heb je 10 tulpen, koffie en Blokzijler brok. Dit jaar zijn we wat aan de latere kant. De tulpen in het veld staan voor het merendeel prachtig in bloei. Wij zoeken naar de tulpen die nog in knop zijn. Het is altijd een verrassing hoe de bos in vaas eruit gaat zien. Zijn het echt de tulpen die we gedacht hadden? In het veld is de keuze namelijk reuze.

IMG_4171Een heerlijk bont gezelschap 😀

IMG_4162

Op zoek naar de tulpen die nog in knop zijn.

IMG_4167

Yes, we hebben er weer één!

IMG_4176

Kleine dame, altijd in gezelschap van haar allerliefste flap.

IMG_4178

Terwijl ze dapper begon met haar eigen emmer tillen, liep ik er al snel met twee 😉

We klimmen nog even naar boven in de uitkijktoren om over de velden uit te kijken. De wind doet aardig zijn best vandaag en voordat we van toren wapperen besluiten we gauw weer naar beneden te gaan. Dochter heeft de trampoline gespot en wij vinden dat helemaal prima. Tijd voor koffie.

IMG_4185Ook Flap mocht genieten van het mooie uitzicht, kijk nou Flap!

IMG_4191

Het is altijd koffietijd… Dat ik dat ooit zou zeggen 😀

No Comments

Leave a Comment