Dankbaar voor de papa’s

Vaders. Ze zijn er in alle soorten. Grote vaders, kleine vaders, dikke vaders, dunne vaders, sportieve vaders, handige vaders, stoere vaders, slimme vaders, muzikale vaders. Om maar eens wat te noemen. De meeste van ons mogen zich gelukkig prijzen met een liefdevol vaderfiguur in hun leven of hebben een liefdevolle vader gehad in het leven. Ik hoop met heel mijn hart dat dit de meeste van ons zijn. Niet alle kinderen groeien in een stabiele gezinssituatie op waarin het vanzelfsprekend is dat je op een dag als deze dankbaar bent. Om heel veel verschillende redenen zou dat zo kunnen zijn. En dan spijt me dat. Want ik wens ieder kind een liefdevol vaderfiguur toe in zijn leven. Op wat voor manier dan ook.

En dan zijn er ook een hoop papa’s, vaders die op deze dag wensen dat ze hun kind(eren) zouden mogen zien. Dat het door omstandigheden niet kan. Er zijn een hoop kinderen, jong en oud, die hun papa moeten missen omdat die er niet meer is.

Voor jullie allen, iedereen die een papa mist, om wat voor reden ook, ik ga een kaarsje voor jullie aansteken. Ik weet het helpt misschien helemaal niks. Ik kan er geen liefdevolle vaderfiguren mee toveren. Geen vaders mee terug toveren naar hier. En ook geen kinderen bij hun papa’s toveren. Ik kan wel een kaarsje aansteken. Dat kaarsje zal branden voor jullie allemaal.

kaarsje branden vaderdag

En voor al die anderen, met die liefdevolle papa’s. Geef hem nog een dikke knuffel. Ook als het je man, partner, ex-partner of vaderfiguur in een gezin met moeders is of iemand in je buurt die de vaderrol op zich genomen heeft. Want het zijn vaders, belangrijke mannen in het leven van onze kinderen. Belangrijke mannen in ons leven. Onmisbaar om zoveel redenen. Wij vrouwen we kunnen ontzettend veel, onze mannen zijn een hele goede aanvulling op dat alles. Laten we dankbaar zijn voor de rol die ze op zich nemen en de plek die ze innemen. Dankbaar voor de papa’s!

 

1 Comment

Leave a Comment