Besmet met het yoga virus

Vorig jaar kwam yoga op mijn pad. Het duurde niet lang en ik kreeg het te pakken. Het yoga-virus. Besmet! In de zomer kocht ik een mat en die week startte ik samen met mijn schoonzusje. Zij heeft een ongekende discipline en met haar stond ik eerder op om ’s ochtends onze dag met yoga te starten. Via haar kwam ik in aanraking met Do yoga with me. Een site die het doen van yoga toegankelijk maakt. Het is in het Engels en dat kan even zoeken zijn met de houdingen, maar je kunt altijd even op het beeldscherm kijken. Je kunt zoeken op moeilijkheidsgraad, duur, yogastijl en docent. Er zijn bijvoorbeeld een aantal lessen die je specifiek voor of na het hardlopen kunt doen. Als warming-up of cooling down. Er zitten yogalessen tussen die slechts een kleine twintig minuten duren. Mijn excuus dat ik het druk heb, gaat niet meer op. Twintig minuten is altijd in te passen.

Het enige nadeel is dat je dit alleen thuis doet voor de televisie. Niemand die met je mee kijkt hoe je in een houding staat of hoe je de houding kan verbeteren. Ik heb ook geen spiegelwand in huis, dus ik kan ook mezelf niet zien. Daarom heb ik er voor gekozen om lessen te gaan volgen om aan de techniek te werken. Iedere week volg ik nu een Hatha yoga les. Hatha yoga is één van de yoga stijlen.

Ondertussen heb ik een internationale opleiding tot Yogadans teacher for kids&family gedaan en ben ik nu in opleiding tot kinderyoga docent met een tiener bijscholing. Afgelopen zondag heb ik de module Ashtanga tieneryoga gevolgd bij de Jip&Jan Academie voor kinderyoga en kindercoaching.  Zaterdag was mijn man jarig en hoewel de visite vroeg in de avond het huis verliet, kletsten we tot diep in de nacht met rode wijntjes. Die rode wijntjes gezelligheid klopte de volgende ochtend bij me aan. Met genoeg te drinken voor in de auto vertrok ik naar Almere. Aangekomen in de yogaruimte pakte ik de stapel theorie voor in mijn map en spiekte ik even op de handout van de docent. Ai, voorop stond een prachtige foto van iemand in de hoofdstand. Als dat maar niet de bedoeling van deze dag is… Na de lunch was mijn kater gelukkig afgenomen en kon ik inderdaad starten met het oefenen voor de hoofdstand. Enthousiast babbelend verliet ik uiteindelijk de ruimte. Yoga maakt me blij en de Ashtanga stijl maakt me enthousiast! Ik vind er uitdaging en ik moet er voor werken.

Ik geloof dat ik zo mijn matje maar eens uitrol, al het schrijven maakt dat ik zin heb om in actie te komen. En dit filmpje is prachtig, wat een controle over het lijf en wat een flexibiliteit. Neem even vijf minuten de tijd om naar deze yoga schoonheid te kijken.

No Comments

Leave a Comment