30 dagen opruimen

Artikel in de Flow

De nieuwe Flow magazine zit in de brievenbus. Ik plof met een grote mok thee op de bank en blader tot een artikel mijn aandacht vasthoud. ’30 dagen ontspullen’, ontspullen = weg spullen. En dat is precies wat ik nodig heb. Mijn leven is een chaos, mijn hoofd is een chaos en ik ben chaos. Chaos heeft charme. Chaos creëert. Chaos creëert ideeën en chaos creëert rommel. En van die rommel wordt ik onrustig…

Teveel spullen…

Enige tijd geleden kwam ik tot de conclusie dat we teveel spullen hebben voor in ons huis. Teveel spullen die geen geschikte plek hebben. Stapeltjes links, opbergbultjes rechts. Spullen die niet langer van nut zijn – spullen waar we op uitgekeken zijn – spullen die niet compleet zijn – spullen die eigenlijk kapot zijn. Projecten waar ik geen tijd voor maak, daar heb ik er ook een hele boel van. Ondertussen produceert mijn hoofd nog veel meer ideeën voor nieuwe projecten. En dan komen er weer spullen en die belanden weer op een stapeltje… And so on…

Ik ben een rommelkont. Mijn dochter leert van mij te rommelen. Mijn man ontkent dat hij een rommelkont is, toch zie ik weinig overzicht in zijn domein de garage.

Minimalism Game

Het heet de Minimalism Game. Het idee komt van 2 Amerikaanse bloggers van The Minimalists. Wat we gaan doen is het volgende. Op dag 1 (eigenlijk de eerste van de maand, dan ben ik dus al weer 7 dagen te laat, daarom heb ik besloten dat vandaag dag 1 is) zorg je dat er één ding uit huis gaat. Op dag 2 gaan er twee dingen het huis uit. Zo gaat het door tot je op dag 30 dertig dingen uit huis bonjourt. In totaal komt dat neer op 465 dingen. Dat klinkt mij als muziek in mijn oren. Nu wonen wij met zijn drieën in dit huis en hebben we allemaal een hoop spullen… Een simpel optelsommetje 3x 465 = 1395 spullen. Zouden we dat redden?

Het is koffietijd. We zitten met zijn drieën aan tafel. Met enthousiasme sla ik de Flow open op het artikel en vertel ik over het opruim plan. Hun gezichten minder enthousiast als de mijne. Mijn dochter houdt niet van opruimen, die houdt van vasthouden en verzamelen. Mmm, van wie heeft ze dat? Ik laat de fotootjes van het artikel zien. Vertel over wat we allemaal wel niet in huis hebben wat we niet echt gebruiken. En dat ieder spulletje er één is. Dat je dan ook een keer tekeningen uit kan kiezen die je niet meer mooi vindt en dat iedere tekening telt of iedere stift die het niet zo goed meer doet… Zo besluiten wij dat we het aan gaan. Wij gaan starten met de Minimalism Game. Wie doet er nog meer mee?

Wil je het proces volgen? Iedere dag volgt er een foto op instagram van de spullen die weg gaan. En er zal vast en zeker nog weer een blog volgen met opruimbelevenissen.

 

Posted in Klein geluk and tagged , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie